Dragi honorarci,

 

Ukoliko poznajete nekog osnovca, koji se zanima za računare i igrice, mislimo da će mu ova informacija ulepšati dan i – raspust! Zato, savetujemo vam da pročitate šta imamo da vam predložimo, ukoliko živite u Šapcu i okolini, ili živite bilo gde, ali vam nije teško da klinca/klincezu dovedete u Startit centar Šabac, da se zabavi i nauči nešto lepo. Naravno, sve ovo pod uslovom da ste se pomirili sa tim da je slaba vajda da će vaš osnovac letnji raspust provesti van kompjutera. Pa ako ga već provodi, neka nešto i nauči. 🙂

NO, Startit centar Šabac organizuje trodnevni događaj za osnovce: napredni kurs Scratch – a (za decu od četvrtog do osmog razreda) u prepodnevnim terminima i Game Design radionicu (za decu od drugog do šestog razreda) u popodnevnim terminima. Nastava će se odvijati od 7. do 9. avgusta, potpuno besplatno. 

Scratch je programski jezik u kom deca (i odrasli) mogu da stvaraju različite interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, video igre i animirani filmovi. Korisnici mogu da dele sadržaje, zajedno rade na istim, uče da kreativno misle i izražavaju se.

Game Design je veština osmišljavanja igara, postavljanja i razvijanja koncepta igre. Kroz tradiocionalno pravljenje igara od papira, deca razvijaju maštu, kreativnost i sistemsko razmišljanje – uče da budu autori, a ne samo potrošači.

Za napredni kurs Scratch – a, potrebno je da dete ima predznanje iz Scratch – a i da može da ponese svoj računar na nastavu. Takođe, uslov za prijavu je da dete dobro poznaje rad sa browser – om, elektronskom poštom i društvenim mrežama. 

Za radionicu Game Design – a, obavezno je poneti papir A4 formata, olovke, tanak karton, makaze, selotejp, lepak.

Prijave se primaju dok ima slobodnih mesta, najkasnije tri dana pre početka nastave.

Za napredni kurs Scratch – a, popunite prijavu OVDE.

Za Game Design radionicu, popunite prijavu OVDE.

 

Više informacija o predavaču i utiske sa ranijih radionica, možete pročitati OVDE.