Poštovani,

Da li ste već napravili profil na honorarci.rs portalu? Da li ste već naplatili svoj prvi posao?

Da li ste se zapitali kako vaš profil deluje poslodavcima i da li taj utisak može da se popravi? 

Kao što znate, honorarci.rs portal postoji još od 2014. godine. U trenutku pisanja ovog teksta, imali smo preko 17000 registrovanih korisnika. Nisu naravno svi kontaktirali našu korisničku podršku, ali su zato neki imali i više od jednog pitanja. Nama je naravno uvek bilo drago da nekome pomognemo da se registruje, popuni profil, postavi oglas i dobije posao. 

Ipak, to jedno pitanje se često provlačilo, i dan danas se provlači, sa manjim ili većim varijacijama. Ono glasi: „Da li je sada moj profil dovoljno dobar?“

Istina je da je profil dobar onoliko koliko vas drugi ljudi angažuju, ali da bismo to na najbolji mogući način objasnili nekom honorarcu, odlučili smo da postavljamo sledeće pitanje:

„Da li biste vi sami sebe angažovali?“

U praksi nam se pokazalo da ovo odlično utiče na korisnike koji nisu sigurni kako da urede profil, šta da napišu, kako da se predstave. Postavljanjem u „kožu poslodavca“ zapravo tačno prizivamo posao koji želimo da radimo. 

Pored toga, važno je popuniti profil na pravilan način, jer će to povećati šanse za angažovanje od strane poslodavca u svakom smislu. 

Verovatno ste se već uverili da je kreiranje profila i postavljanje oglasa osmišljeno kroz kratke korake i da se to sve brzo rešava. Ipak, kada to završite, prođite kroz ovu malu „check“ listu, kako biste bili sigurni da ste kreirali profil na pravi način na Honorarci.rs portalu. Neke stvari su važnije od drugih, ali nekad i najmanja sitnica može da prevagne kada poslodavci biraju koga će prvog da kontaktiraju i angažuju.

1. Pravopisne greške

Potrudite se da ispravite sve pravopisne greške. Ime i prezime bi trebalo da budu napisani velikim početnim slovima, dešava se u brzini greška, a to može da ostavi loš utisak na samom početku i sliku da ste nemarni.

Svaka reč je važna i mora biti pravilo napisana. Male su šanse da to poslodavcu neće smetati, i zašto biste rizikovali da ne pročitate tekst i dva puta ako treba pre nego što ga objavite? 

2. Profilna slika

Profilna slika Vam može pomoći da se odmah dodatno istaknete, i da steknete poverenje poslodavca. Savetujemo Vam da to bude slika Vas, kao za ličnu kartu ili CV, ali svakako možete da postavite bilo koju sliku koju smatrate prikladnom. Sve je bolje od toga da nemate sliku.

Poslodavci prosto žele da znaju s kim imaju posla, te bi bilo dobro da se potrudite da postavite sliku koja verno oslikava vaš lik i karakter. 

3. O meni sekcija

Iako ste u oglasu opisali uslugu koju nudite, nekad poslodavci prosto žele više da saznaju o Vama, Vašem radnom iskustvu, navikama, hobijima. Sve to možete opisati u „O meni“ sekciji, pri uređivanju profila. 

Poslodavci u principu prvo vide vaš oglas, što znači da ako već gledaju vaš profil ozbiljno razmišljaju o vama. Ne propustite priliku da zablistate u tom delu, i da nedvosmisleno objasnite poslodavcima zašto ste baš vi pravi čovek za njih. 

4. Postavljen(i) oglas(i)

Svaki honorarc može da postavi do 3 oglasa, a Premium honorarci mogu čak 7. Uvek je bolje da postavite što je više moguće oglasa u različitim kategorijama, jer će tako Vaš ceo profil biti vidljiviji. Pregledajte sve kategorije, i dobro razmislite da li još negde možete da se oglasite.

Savetujemo vam da pregledate celi sajt i svaku kategoriju koju vam se učini zanimljivom, tako ćete najbolje steći utisak gde sve možete da se oglasite.

5. Galerija slika na oglasu/oglasima

Jako je važno da uz oglas postavite i odgovarajuće ilustracije ili fotografije koje dodatno opisuju način na koji izvršavate uslugu koju nudite. Nekad će poslodavci pre pogledati galeriju nego što će čitati dugačak opis usluga, i na taj način se brže odlučiti da angažuju baš Vas. 

Znate i sami da slika govori kao barem 1000 reči, ne propustite priliku da vaš rad ilustrujete sa adekvatnim fotografijama. 

Dodatak: 

Ukoliko ste sve ovo uradili, a niste zadovoljni odzivom poslodavaca, Vaš profil možete dodatno da istaknete uz pomoć naših premium opcija. Pri postavljanju oglasa, možete da odaberete načine da se Vaši oglasi dodatno istaknu. 

Iskoristite tu priliku da već za 100 dinara istaknete svoj oglas drugačijom bojom, kako bi ga poslodavci lakše primetili.