Zdravo honorarci,

Sve što je potrebno je 5-10 minuta vašeg vremena da popunite jednu anonimnu anketu. Naime, kontaktirala nas je naša prijateljica, Milica, koja je trenutno na postdiplomskom programu Univerziteta Kembridž (University of Cambridge, Institute for Sustainability Leadership), kako bismo učestvovali u internacionalnom istraživanju socijalnog uticaja gig ekonomije. Istraživanje ima za cilj analizu uslova rada i kvalitet života frilensera koji pružaju usluge lokalno i nalaženje mehanizama za poboljšanje njihovog društvenog položaja.

Kako uvek podržavamo ljude koji aktivno rade kako bi uneli pozitivne promene, želeli bismo da joj na ovaj način pomognemo i pozovemo vas da popunite anketu koja se nalazi na ovom linku i ocenite svoje uslove rada.

Koje kategorije frilensera obuhvata istraživanje?

  • Dostavljače hrane (i drugih vrsta robe)
  • Vozače na platformama (Ride share)
  • Pružaoce usluga u domaćinstvu (čišćenje, čuvanje kućnih ljubimaca, popravke i drugi radovi)
  • Ostale frilensere koji pružaju usluge lokalno

Ukoliko spadate u neku od ovih kategorija, molimo vas da kliknete na anketu i odgovorite na kratka pitanja.

Anketa je, naravno, potpuno anonimna.

Rezultati istraživanja će biti podeljeni sa stručnjacima koji se bave ovim pitanjem na međunarodnom nivou i koji se zalažu da frilenseri uživaju adekvatnu socijalnu zaštitu.

O istraživanju: Ovo istraživanje je deo grupnog projekta na postdiplomskom programu Instituta za održivo liderstvo, Kembridž univerziteta (CISL). Grupu čini sedam stručnjaka iz različitih oblasti koji trenutno pohađaju postdiplomski program i koji žele da na ovaj način doprinesu vidljivosti problema sa kojima se suočavaju radnici u gig ekonomiji.