Poštovani,

Ukoliko vam je potreban domen za vaš prvi ili novi web sajt, naša preporuka je da za kupovinu domena iskoristite namecheap.com servis, koji nudi laku i bezbednu kupovinu domena sa gotovo svim tipovima ekstenzija („.com“, „.org“, „.info“, itd.).

NameCheap ipak za sada ne nudi kupovinu domena sa „.rs“ i „.срб“ ekstenzijama, ali te ekstenzije su svakako makar duplo skuplje od ostalih, a nasuprot uvrženom mišljenju, ne donose nikakve posebne benefite ni pogodnosti za Google pretragu i sl.

Mi vam savetujemo da kupite „.com“ domen, ili bilo koji drugi koji vam se dopadne. Često se može desiti da neki domen bude na akciji za 1.00 USD, kao što je recimo domen „imevasegsajta.xyz“, koji smo mi ovde iskoristili kao primer za pretragu.

Dakle, kao što možete jasno da vidite, potrebno je samo da ukucate ime vašeg budućeg sajta, i da vidite koliko koja domenska ekstenzija košta. U zavisnosti od ekstenzije moguće je smisliti i neko zanimljivo ime. 

Ok, imamo domen, i šta sada?

Sada vam je potreban hosting.

U saradnji sa Honorarci d.o.o. kompanije Oblak Host i CloudTeh su ponudile besplatan hosting vhunskog kvaliteta za sve preduzetnike i honorarce koji bi voleli da imaju svoj sajt.

1. CloudTeh – 6 meseci besplatnog hostinga

Kompanija CloudTeh je nova mlada kompanija koja se brzo probija sa izuzetnim kvalitetom i super brzom podrškom. Od njih hosting dobijate 6 meseci gratis, i sledećih 12 meseci košta samo 2500 rsd. Plaćate samo ukoliko vam se hosting dopadne. Više detalja o 6 besplatnih meseci i kupovina na njihovom sajtu, na adresi: https://cloudteh.com/sr/ostani-kod-kuce

2. Oblak host – 12 meseci besplatnog hostinga

Honorarci.rs platforma je u od početka godine na Oblak hostingu. Prešli smo sa nemačkog VPS hostinga koji smo plaćali oko 20 EUR mesečno na domaći hosting koji plaćamo znatno manje, a kvalitet je isti, ako ne i bolji.

Da biste dobili 12 meseci besplatnog hostinga kod njih, morate da odaberete jedan od WordPress paketa kao na slici ispod:

Flash paket može da zadovolji većinu vaših potreba, i da biste njega dobili za 0 dinara morate pri kupovini da ukucate promo kod „honorarci“. 

Ima još jedna stvar

Ukoliko kupite domen preko NameCheap-a, potrebno je da ga preusmerite na hosting koji odabarete. Ako ste recimo odabrali Oblak hosting, onda ćete se ulogovati na vaš NameCheap nalog, i ići na opciju Domains>Manage>Custom DNS. To će izgledati ovako:

Možete i da iskopirate jedan po jedan:

ns1.oblak.host
ns2.oblak.host
ns3.oblak.host
ns4.oblak.host

Napomena: Ukoliko se ipak odlučite za „.rs“ ili „срб“ domensku ekstenziju, te domene možete kupiti direktno preko Oblak hosta ili Cloudteha, i posle njima sve zajedno plaćati, i domen i hosting. 

Povratak na glavni sajt