Ako ti je stolica za ručavanje odjednom postala radna i žulja te ozbiljno već nedeljama, onda ti sigurno treba nova radna stolica za 2021. godinu.

Ali koju kupiti?

Cene idu od skromnih 2400 rsd, za dobro nam poznatu stolicu sa slike ispod, 

… koja se uopšte i ne proizvodi kod nas, pa sve do 1000+ eur za stolice koje su ručno pravljene, posebno osmišljene i dizajnirane.

Da je stolica najteži komad nameštaja da se napravi saznali smo od Mod studio.

Mod danas proizvodi preko 30 modela nameštaja od punog drveta i sve vreme su ostali verni prirodi. Jako nam se dopadaju boje koje koriste, stolice i fotelje sa smelim konstrukcijama i komode sa prostranim fiokama i pregradama.

S obzirom na vreme koje smo proveli u kući  u 2020. godini možemo slobodno reći da nema osobe koja nije poželela udobniju stolicu, veći radni sto, komodicu za stvari, ili bolji krevet.

I uvek se postavlja isto pitanje – gde kupiti dobar nameštaj?

Evo i ostalih malih proizvođača koje smo izdvojili kroz naše istraživanje tržišta.

Hookl & Stool – diverzitet na delu

Ima već par godina kako smo sa čežnjom pričali da ćemo jednog dana kada napravimo pare svima u Honorarci timu kupiti po jednu Hookl & Stool fotelju za čitanje.

Hookl&Stool tim je od tada baš mnogo napredovao. Razvili su nove proizvode, i postali još više autentični. Rekli bismo da se njihova tajna krije u timu sa jako različitim pojedincima. Ima i muškaraca i žena, različitih uzrasta i nacionalnosti. 

Charlie Pommier, srpski nameštaj u francuskom stilu

Charlie Pommier je ime mladog arhitekte francuskog porekla koji živi i stvara iz Srbije. Ono što je svim Pommier modelima nameštaja zajedničko je ekstravagantan dizajn. Charlie Pommier se danas uglavnom bavi komadnim nameštaj i nameštajem po meri.

Osim potpune funkcionalnosti, njegovim rasklopivim modelima od punog drveta izrazit šarm daju natur boje neretko kombinovane sa zemljanim tonovima.

Sledeći mali proizvođač nameštaja koji nam je privukao pažnju je osnovao jedan mladi student šumarstva.

Wood Line DS – Nameštaj nije nešto što se samo koristi, već nešto sa čim se živi

Wood Line DS je započeo kao skica jedne lampe na papiru mladog studenta šumarstva iz Požarevca. Oni smatraju da je svaki komad nameštaja kao novi član porodice, te su bili jako pažljivi, ne samo pri dizajnu i izradi, već i prema funkciji svakog komada nameštaja.