Koliko puta ste odlagali šetnju svog kućnog ljubimca, zbog previše drugih obaveza?

Da li smišljate razne forice kako biste prebacili obavezu šetanja psa na druge ukućane? 

Da li ste znali da pse treba šetati minimum 1 sat dnevno, i to optimalno 3 puta, bez obzira na rasu?

Da se razumemo, ne morate vi da šetate psa. ali…

Šetnja je ljudima lek protiv dosade, a psima pomaže da se socijalizuju sa drugim psima.
Vreme koje sa svojim psom provedete napolju je mnogo više od same vežbe, kako za njega, tako i za vas.

Umorniji pas bolje će se ponašati od psa sa dosta energije koje ne uspeva da se oslobodi. Kao i mi, oni moraju da imaju svoje “ izduvne ventile“, a to je za njih šetnja.
Šetnja nije jedini oblik vežbe, niti će pas istrošiti energiju ako ga samo pustite da šeta po dvorištu. Neophodno je da i vi učestvujete u tome.

Psi koji se slabije kreću ubrzo će postati gojazni, a ova bolest sa sobom vuče još nekoliko zdravstvenih problema kao što je sklonost ka srčanom udaru.
Važno je zapamtiti da na jutarnje i večernje šetnje psa ne smete gledati kao na rutinsko izvođenje kako bi pas vršio nuždu. Potrudite se da ga svaki put zabavite nekom novom igrom i boravak van kuće učinite drugačijim i posebnim.

Za pse koji su u stanu jako je bitno redovno ih izvoditi kako bi mogli da ispune svoje fiziološke potrebe. Svi znamo za onaj osećaj kada nam se baš ide do wc-a, a ipak moramo da trpimo, tako se i naši ljubimci osećaju.

Uprkos svim benefitima šetanja psa, nekad je jednostavno produktivnije ostati kod kuće, nasuti omiljeni sok ili piće, pročitati neki članak ili deo knjige, ili jednostavno provesti sat vremena u kadi.

Bez ikakve brige ili griže savesti, angažujte honorarca po svom izboru da povede računa o vašem malom krznenom prijatelju. Već po ceni od jedne kafe, neko može da izvede i prošeta vašeg psa u trajanju od 60 minuta, a posebne pogodnosti imaju i za celodnevna i višednevna čuvanja.

Honorarci za čuvanje ljubimaca u svega par klikova, a evo i kako!