Verovatno već znate da su virtuelni asistenti trenutno jedan od najperspektivnijih honorarnih poslova današnjice. Potražnja za virtuelnim asistentima je u stalnom porastu, kako u svetu, tako i kod nas, ali ljude uvek muče ista pitanja:

Ko sve može da bude virtuelni asistent?

Koliko mogu da zaradim novca kao virtuelni asistent?

Da li je to pravi posao za mene?

Šta sve rade virtuelni asistenti?

Koliko godina treba da ima da bih mogao/la da budem virtuelni asistent?

Kako se postaje virtuelni asistent?

Šta treba da imam od škole da bih bio/la virtuelni asistent i da li moram da znam engleski?

Sve su ovo razumna pitanja, a odgovori uopšte nisu teški. Zapravo, sve je mnogo lakše nego što izgleda, iako posao virtuelnog asistenta često nije ni malo naivan. Jednostavno gledano, posao virtuelnog asistenta je upravo ono što sama reč kaže – vaš zadatak je da budete asistent nekoj drugoj osobi, i sve to ćete raditi virtuelno, odnosno online.

O ovim temama ćemo više pisati u budućnosti, a sada želimo da vam predstavimo kviz koji je osmislila Nikolina Andrić, poznata domaća instruktorka, ako je tako možemo nazvati, za virtuelne asistente.

Na njenom web sajtu, na ovom linku možete popuniti kviz i na taj način se upustiti u avanturu postajanja virtuelnog asistenta. Ima jako mnogo tipova virtuelnih asistenata, i jako je važno od nečega početi, jer će vas svakako posao i klijenti usmeravati kako vaša karijera odmiče.

Pišite nam šta vas najviše muči oko posla honorarnog asistenta, a ukoliko već vladate ovom materijom, oglasite se u našoj kategoriji Poslovanje | Virtuelni asistenti.