Đorđe Petrović je nekadašnji profesionalni sportista, danas vlasnik holandske konsultantske firme Companies Connected i izvršni direktor Holandsko – Srpske Poslovne Asocijacije. Na početku svoje preduzetničke karijere, imao je sreće da radi sa sjajnim mentorom, koji mu je približio svet biznisa i razmišljanja uspešnih poslovnih ljudi i olakšao njegov razvojni put. 

Svestan važnosti mentorstva i adekvatne podrške na početku ovog puta, došao je na ideju da pokrene serijal „Ja, preduzetnik“.

„Želim da ovim serijalom pružimo priliku svima koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa, kao i onima koji ga već imaju, da nauče neke vredne poslovne i životne lekcije od preduzetnika koji su uspeli da naprave određene rezultate sa svojim kompanijama. Biće tu onih koji su u poslu preko 20 godina, ali i onih koji su u poslu 2 godine. U svakom slučaju, od svakoga od njih se zasigurno ima nešto naučiti. Moći ćete da čujete kako su oni počinjali svoje biznise, šta su im bili izazovi, kako su se izborili sa njima, koliko su morali da rade da bi došli do rezultata koje imaju, saveti koje bi dali nekome ko je na početku… Takođe, imaćete priliku i da pitate stvari koje vas zanimaju, sa kojim problemima se susrećete u vašem poslovanju, a mi ćemo pokušati da vam damo odgovore i savete“, navodi Petrović.

Serijal startuje 17. septembra, a prvi gost biće Nebojša Matić, osnivač i direktor Mikroelektronike. Najavu i kratke isečke ovog intervjua, možete videti na zvaničnoj stranici Ja, preduzetnik.  Epizode će se prikazivati na YouTube – u, jednom nedeljno. Uz to, na sajtu se nalazi blog sekcija, koja odgovara na najčešća pitanja i nedoumice vezane za preduzetništvo.

Za kraj, ostaje nam samo da se strpimo do 17. i podržimo ovu sjajnu inicijativu! 🙂