Osnovni podaci

O Meni

Profesorka engleskog jezika. Nekada predavala engleski jezik u zvanicnoj prosveti.
Vec 20 godina drzim iskljucivo privatne, individualne casove engleskog jezika.
Stekla ogromno iskustvo u poducavanju, kroz rad sa veoma raznolikim spektrom polaznika, od ucenika., studenata.. do doktora nauka.

Razliciti nivoi predznanja engleskog jezika, razliciti psiholoski profili polaznika, sirok spektar razlicitih profesija - doktora, menadzera, programera, ekonomista, inzenjera..itd.
Samo je jedno isto..napredak u znanju koje su svi polaznici stekli kroz nas zajednicki rad i trud.

Moje dugogodisnje iskustvo potvdjuje opste poznatu istinu - za uspesno poducavanje, nije dovoljno - samo znanje iz odredjene oblasti, u ovom slucaju, iz engleskog jezika.

Potrebno je mnogo vise..da bi se onome ko ne zna, pomoglo da uspesno prelazi taj put od neznanja da funkcionalnog znanja, koje moze prakticno da se potvdi u realnom zivotu i konkretnim situacijama.

Kljuc uspeha u poducavanju je, imati dar i ljubav prema ovoj specificnoj profesiji, i ZNATI preneti znanje ljudima kojima je engleski jezik zaista STRANI jezik..

Potrebna je odgovornost, posvecenost, strpljenje, fleksibilnost, takticnost, osecaj za ohrabrenje i podsticaj kada je to potrebno.

Ljudi koji tek grade, ili su vec uspesno izgradili temelje licne karijere u svojoj profesiji, ponekad osecaju psiholosku nelagodu zbog raskoraka izmedju njihovog izgradjenog osecaja samopouzdanja koje im pruza njihova profesija, i osecaja nesigurnosti u ulozi "ucenika" koji tek stice kvalitetno znanje engleskog jezika.
Iz tih razloga, potreban je pazljiv, individualan psiholoski pristup prema svakom pojedincu.

Potrebno je graditi kvalitetan medjuljudski odnos postovanja i poverenja, koji je bitan uslov za uspesan rad i dobre rezultate. Potrebno je voleti profesiju poducavanja.

Moji oglasi

Odabrane vesti

Baza znanja