Intervju Sonja Šarović, arhitekta, honorarci.rs

“Klijent je tražio đakuzi naknadno, morali smo da rušimo deo krova.” Sonja Šarović, arhitekta

Dragi honorarci,

Predstavljamo vam Sonju Šarović, koja se na portalu Honorarci.rs oglašava od 2016. godine.

Sonja je diplomirani inženjer arhitekture, sa dugogodišnjim iskustvom kako u stalnim, tako i u honorarnim poslovima. Zanimalo nas je kako je uspela da od zanimanja koje je, svakako, aktuelnije u drugim, razvijenijim zemljama, stvori priliku za sebe ovde u Srbiji i bude uspešna.

Hvala Sonji, na izdvojenom vremenu da nam ispriča svoju zanimljivu priču. 

Sonja, ispričaj nam nešto o sebi.

Pre svega želim da se zahvalim na ukazanom poverenju za intervju za Vaš portal i nadam se da će moja priča biti interesantna. Završila sam Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, zaključno 2015. godine sa masterom i stekla zvanje Master inženjera arhtekture. Kreativnost i težnja ka slobodi duha je deo mog života od malih nogu. Pravila sam kućice za lutke, dizajnirala im odeću i nakit. Danas se iz hobija kada imam vremena bavim izradom unikatnog nakita. Opuštam se uz jogu, plivanje i kardio treninge. Volim da se naspavam i uživam u knjigama kada mi vreme dozvoli. Na taj način punim baterije i onda sam spremna za sve kreativne poduhvate.

Kako si sticala iskustvo?

Tokom studija sam honorarno radila vizeulezicaiju enterijera i ekterijera i tada počinje moje prvo iskustvo. Kada sam diplomirala radila sam u nekim biroima gde sam kako se žargonski kaže ,,ispekla zanat”, ali sam uočila da taj način rada ne odgovara mom senzibilitetu i da mi je potrebno nešto dinamičnije gde će moj posao biti podeljen i na kancelariju i na teren, u direktnom kontaktu sa klijentima. Želela sam da to što radim ne doživljavam kao posao već kao zadovoljstvo. Koleginica mi je preporučila i od tad je sve počelo. Uspela sam da nadogradim iskustvo i da napredujem onako kako sam želela.

Kako ukratko izgleda tvoj proces rada?

Što se tiče procedure sa klijentom, uvek izlazim na teren i prikupljam sve informacije koje su mi potrebne. Radim po principu kombinacije skica i modernih tehnologija gde postavljam ideje na papir koje kasnije ubacujem u kompjuter. Što se tiće procesa rada koristim SketchUP za crtanje i AutoCad. Oni su mi se pokazali kao najbolji alati za postizanje maskimalnih efekata. Meni lično leže ta dva programa, jer imam dosta iskustva sa njima (u AutoCad-u radim 12 godina, a u Sketchup-u oko 5 godina) i daju mi rezutate sa kojima sam jako zadovoljna, ali i moji klijenti – što je najvažnije. Što se tiče samog izvođenja radova, tu sarađujem sa timom profesionalnih i kreativnih majstora, i u njih imam puno poverenja, jer znam da oni mogu napraviti kvalitetno sve što sam zamislila.

Ostavite odgovor
  1. Sonja je sjajna. Brzo i lako smo dosli do dogovora, a i realizacije.
    Cena je sasvim korektna, kvalitet odlican!!!
    Supruga i ja smo presrecni sto smo nju angazovali jer smo nasli sve na jednom mestu.

    Sve preporuke za saradnju sa Sonjom.