Kako da dođeš do 1. klijenta?

Hej, svi smo nekad počinjali i čekali prvog klijenta, ali znaš u čemu je fora?

Znaš kako kažu – Najteže je naći prvog klijenta, ali svaki sledeći put bude sve lakše.

Upravo zato smo se odlučili da ti to maksimalno olakšamo!

Veruj nam, uopšte nije bitno da li želiš da držiš privatne časove, prevodiš strane jezike ili da praviš sajt.

Na honorarci.rs, prvi klijent će pronaći tebe, a evo i kako!

Na tebi je samo da se adekvatno predstaviš na honorarci.rs u jednoj od 35+ aktivnih kategorija honorarnih poslova. Honorarni poslovi su odličan način da za kratko vreme stekneš jako mnogo iskustva, jer se lako može desiti da ćeš raditi za više klijenata.

Evo par trikova koji ti mogu pomoći da u startu osvojiš klijente!

1. Obavezno navedi da si početnik, to nije sramota!

Istakni već u naslovu oglasa da si početnik. Naše iskustvo je pokazalo da poslodavci obožavaju da pomognu početnicima. 

2. Ponudi svoju uslugu besplatno, ili za manje novca od ostalih

Poslodavci uvek vole što jeftinije da prođu, pogotovo oni iskusni. Besplatno nikada ne treba da radiš nešto u čemu si dobar/a, ali na početku je iskustvo najvažnije.

3. Napiši neku sitnu zanimljivost o sebi

Klijentima je često važnije kakva je neko osoba, nego koje su mu trenutne kompetencije. Napiši obavezno neku zanimljivu pojedinost o sebi ili o poslu koji si ranije obavljao/la. Nije bitno da li je to poznavanje stranih jezika, napredan rad u nekom računarskom programu, medalja sa maratona, ili diploma sa nekog takmičenja. Takve stvari govore mnogo o karakteru neke osobe,i mogu presudno da utiču na odluku pri angažovanju honorarca.

4. Počni sa nečim baš jednostavnim

Ako baš jako želiš da zaradiš novac, možeš da oglasiš još neku uslugu i neka to bude nešto jednostavnije, npr – šetanje kučića, promoteri, sezonski berači voća i povrća, ili bilo šta slično.

Na honorarci.rs možeš da postaviš do 3 besplatna oglasa, a Super Honorarci mogu do 7.

5. Nalickaj svoj profil

Honorarci.rs profil će ti uvek služiti kao tvoj online CV i portfolio. Profil, ali i oglase možeš obogatiti na razne načine, ne samo tekstom, već i fotografijama i video zapisima.

S ovakvim oglasom ćeš teško dobiti posao – nema sliku, pogrešna je kategorija, opiš štur. Čak je i sam smisao oglasa upitan. Sve u svemu, vidi se da nije dobro promišljen, i zaista su male šanse da će neko angažovati ovu osobu.

Ako imaš sve ovo u vidu, onda ćeš videti da ti za kreiranje profila i postavljanje oglasa zaista ne treba više od 5 minuta.

Za sva ostala pitanja i pomoć, piši nam na kontakt@honorarci.rs. Uvek nam se možeš javiti da čekiramo tvoj profil za dodatne bonus savete!

Ostavite odgovor