Bezbednost poslovanja na Honorarci platformi

Kako biste što bezbednije i efikasnije koristili sajt Honorarci.rs dajemo vam par saveta o tome kako da izbegnete neželjene probleme.

Izbegavajte poslovanje sa ljudima koji su vam sumnjivi i koji iz bilo kog razloga ne žele ili odbijaju telefonski kontakt, ili ne žele da vam daju svoje prave podatke.

Honorarci.rs je servis profesionalno orijentisan ka državljanima Srbije i eventualno državljanima ostalih republika iz regiona. Strana lica koja vas mogu kontaktirati iz inostranstva često mogu biti nedobronamerni, te stoga izbegavajte kontakt i profesionalne aranžmane sa njima. Prepoznaćete ih tako što obično ne koriste srpski jezik, dok za svoje prebivalište deklarišu neko mesto u Srbiji koje im nije svojstveno, često Adu, ili neko drugo na slovo A koje je ponuđeno na vrhu.

Za ljude iz inostranstva koji vam traže da im uplatite ili date novac unapred se vrlo lako može ispostaviti da su prevaranti. Mogu vam dati lažne podatke i svoj novac nikada više nećete moći da vratite, a posao će ostati nezavršen i honorar neisplaćen.

Kao poslodavac, pre nego što nekoga unajmite, dobro se raspitajte o tome šta taj honorarac nudi, i temeljno ispitajte profil te osobe (profil je dizajniran tako da nudi pregršt relevantnih informacija - broj pregleda profila, datum postavljanja oglasa, broj pregleda oglasa, ocene za prethodno obavljene poslove). Uz pomoć ovih informacija osiguraćete sebi precizno i kvalitetno izvršen posao. Takođe, imajte na umu da ishod posla zavisi i od toga koliko ste ga dobro formulisali i objasnili honorarcu.

Honorarci koji imaju veliki broj pozitivnih ocena su često pouzdaniji, te stoga veoma vodite računa o ocenama honorarca koga planirate da angažujete.

Potrudite se da se dobro raspitate o svim mogućim uslovima pružanja usluge, rokovima za završetak posla, kvalitetu usluge i slično. Prelistavajući profile drugh honoraraca moćićete da steknete utisak koliko bi konkretna usluga mogla da Vas košta.

Imajte uvek na umu da ukoliko vam neka ponuda iz bilo kog razloga deluje previše dobra, da se obično ispostavi da je lažna i neistinita.

Kao honorarac vodite računa o tome da se što bolje predstavite potencijalnom poslodavcu, da sve informacije koje iznosite budu verodostojne i lako proverljive i naravno, da budete spremni da posao koji dobijete izvršite u roku i na najbolji mogući način, a sve u manirima fer i etičkog poslovanja. O tome šta smete, a šta ne smete da oglašavate, pročitajte u našim Pravilima i uslovima korišćenja.

Kao honorarac na kraju obavljenog posla možete oceniti korisnika koji Vas je angažovao i time ga preporučiti kao pouzdanog ostalim honorarcima sa portala, ili upozoriti ostale članove ukoliko ste imali neko loše iskustvo sa korisnikom koji Vas je angažovao.

Radi vaše lične sigurnosti i sigurnosti ostalih korisnika sajta, prijavite nam sve profile i oglase koji vam deluju sumnjivo ili u kojima ste primetili kršenje prava i uslova korišćenja, kao i druge vidove zloupotrebe sajta, na podrska@honorarci.rs

Sva prava zadržana 2014-2024 HONORARCI D.O.O.